Teemu Itkonen

LVIA-asiantuntija viihtyy vaihtelevissa projekteissa ja monipuolissa työtehtävissä.

❄️💧⚡🔥💨

Kun talotekniikan insinööri Teemu Itkonen aloitti LVIA-asiantuntijana Optirealilla kesällä 2021, hänellä oli toiveena monipuolinen työ. Toive on toteutunut ja Teemu on päässyt mukaan rakennushankkeisiin, joihin kuuluu niin asuinrakennuksia, hyvinvointikeskus kuin Kotkan kaupungin Satama Areena.

”Teen pääsääntöisesti talotekniikka-asiantuntijan töitä ja LVIA-valvontaa. Työhöni kuuluu myös vastaanottovaiheen talotekniikka-asiantuntijan tehtäviä, esimerkiksi aikataulujen koordinointia ja käyttöönottoinsinöörin töitä. Katson ja varmistan, että tehty työ vastaa asetettuja tavoitteita sekä vaatimuksia ja on hyvän rakennustavan mukaista”, kertoo Teemu.

Teemu valmistui vuonna 2012 LVI-asentajaksi talotekniikan perustutkinnosta ammattikoulusta. Tehtyään muutaman vuoden LVI-asentajan töitä, hän jatkoi opintoja ja valmistui ammattikorkeakoulusta talotekniikan insinööriksi. Työkokemusta löytyy niin rakennuttamistehtävistä, projekti-insinöörin työstä kuin valvonnasta.

 

 

 

Valvonnalla varmistetaan rakentamisen laatua

Valvojan roolissa Teemu haluaa olla näkyvä ja helposti lähestyttävä henkilö työmaalla. Hänestä on tärkeää tehdä selväksi, että työmaalla on valvontaa.

”Toimin rakennushankkeen eri osapuolten välisenä yhdyshenkilönä ja neuvonantajana. Pyrin varmistamaan, että yhteistyö sujuu ongelmitta. Minulle saa aina soittaa ja kysyä. Tässä roolissa pitää olla avoin ja rohkea asenne. Täytyy uskaltaa tehdä ja nostaa asioita esille”, sanoo Teemu. 

Teemulle on palkitsevinta päästä työskentelemään erilaisten ihmisten kanssa ja pystyä mukautumaan eri tilanteisiin tehtävän vaatimalla tavalla. Oma työ tuntuu merkitykselliseltä, koska se vaikuttaa rakentamisen laatuun.

”Tuntuu hyvältä, kun huomaa kehittyvänsä ja pärjäävänsä. Erityisen motivoivana koen erikoiset, isommat hankkeet, joissa täytyy ottaa paljon asioita huomioon. Niissä rakennus- ja talotekniikkatöiden yhteensovittaminen on keskeistä. Tekniset ratkaisut ovat usein vähän erikoisempia ja asioiden ympärillä toimii isompi porukka.”

Mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön 

Kun Teemulta kysyy, miksi hän viihtyy Optirealilla, vastaus tulee heti.

”Monipuoliset hankkeet, mukavat työkaverit, avoin ja rento ilmapiiri. Optirealilla on mahdollista vaikuttaa omaan työhönsä. Johdon ja koko työporukan kanssa voi keskustella avoimesti omista toiveista.” Teemu kiittelee myös yrityksen matalaa hierarkiaa ja panostamista laatuun. Pienessä, kasvavassa yrityksessä ei tarvitse tuskailla byrokratian rattaissa.

”Esimiehet ovat läsnä, heihin on helppo ottaa yhteyttä ja tarvittaessa saa tukea tekemiseen. Kaikki tekevät laadukkaasti töitä. Hyvällä mielellä voi antaa tuurauksia kenelle vaan, kun tietää, että jokainen tekee työnsä hyvin.”

Optirealilla kannustetaan jatkuvaan oppimiseen ja kehittymiseen. Kenenkään ei oleteta tietävän kaikkea. Tiimin viestintäkanavissa on helppo pyytää apua akuuttiin ongelmaan. Ne vastaavat, jotka tietävät, ja kaikilla on mahdollisuus oppia.

”Työpaikka tuntuu yhteisölliseltä, vaikka ei nähdäkään jatkuvasti. Kaikille on helppo soittaa. Muutamia kertoja vuodessa järjestettävät tiimipäivät vahvistavat yhteishenkeä ja firman viikoittaisella padel-vuorolla puhutaan muutakin kuin työasiaa”, Teemu kertoo.

❄️💧⚡🔥💨

Jätä avoin hakemus

Ota yhteyttä

Kysyttävää avoimista paikoista tai työkulttuuristamme? Tomi Torppa kertoo mielellään lisää toiminnastamme Helsingissä ja Tampereella. Soita tai lähetä sähköpostia matalalla kynnyksellä:

LinkedIn

Seuraa Optirealia LinkedInissä, niin pääset tutustumaan työarkeemme.