Tomi Torppa

Tomi Torppa rakentaa itselleen ja muille yhteisöllistä työpaikkaa.

❄️💧⚡🔥💨

”Meillä on hyvin ihmislähtöisesti rakennettu työpaikan kulttuuri ja työn tekemisen tavat”, sanoo Tomi Torppa, joka vastaan Optirealilla laadusta ja henkilöstöstä. Tomin tavoitteena on mahdollistaa matala hierarkia, toimiva työarki, toisten auttaminen ja laajat vaikuttamisen mahdollisuudet.

”Ajatus yhteisöllisyydestä on ollut mukana yrityksen alkumetreistä lähtien. Olemme halunneet rakentaa uuden sukupolven työpaikkaa, jossa sujuva työarki, henkilöstön tyytyväisyys ja korkea laatu kohtaavat”, kertoo Tomi.  ”Olemme varmasti onnistuneet, koska ei ole tarvinnut erikseen miettiä, miten ihmisiä saataisiin motivoitua. Asiakkailta tulee myös hyvää palautetta laadusta.”

Talotekniikan monipuolisia töitä

Rakennustyömaat tulivat Tomi Torpalle tutuiksi jo yläasteikäisenä, kun hän teki kesätöitä isänsä pienessä rakennusliikkeessä. Tomi päätyi opiskelemaan talotekniikkaa ja sai töitä alan suunnittelutoimistosta. Töiden ohessa hän rakensi itselleen omakotitalon ja myöhemmin, talon myytyään, vielä toisenkin. 

Kun Tomin ystävä Janne Gustafsson kertoi miettivänsä yrityksen perustamista, Tomi auttoi kiteyttämään sen olemassaolon tarkoitusta ja palveluita. Vuodesta 2020 lähtien hän on työskennellyt Optirealilla täyspäiväisesti ja kuuluu yrityksen omistajakolmikkoon Jannen ja Roni Haatajan kanssa.  

Talotekniikkaan keskittyvällä Optirealilla kaikki ihmiset ovat samalla tasolla ja omistajat työskentelevät rakennushankkeissa muiden tavoin. ”Suurin osa omasta työstäni on hanketyötä: valvontaa, selvityksiä, kartoituksia ja projektinjohtoa. Vedän myös opinnäytetöitä, järjestän tiimipäiviä ja teen sisäisiä dokumentaatioon ja järjestelmiin liittyviä kehitystöitä”, kertoo Tomi. 

Tomi on innovoinut myös vesimittariauditoinnin, joka kuuluu Optirealin palveluvalikoimaan. Auditoinnilla on yksinkertainen päämäärä: varmistaa, että asukas maksaa oikeudenmukaisesti vain oman ja täsmälleen oikean vedenkulutuksensa. 

Sujuva työarki on tärkeä asia

Tomi Torppa iloitsee siitä, että pieni kasvava yritys on voinut jo ensimmäisten vuosien aikana tarjota monipuolisia ja merkityksellisiä hankkeita talotekniikan osaajille. Perinteisempien asuinkerrostalojen lisäksi Optireal on ollut mukana Suomen suurimmissa rakennushankkeissa, kuten Tampereen Kansi ja Areena sekä Finnoon metroasema. 

”Katsomme, mikä hanke kenellekin voisi sopia ja miten se menee yksiin aikataulujen ja toiveiden kanssa. Kannustamme siihen, että jokainen uskaltaa kertoa avoimesti toiveistaan”, sanoo Tomi. 

Avoimuus on muutenkin Optirealin yrityskulttuurin ytimessä.

”Aika avoimesti näyttäydytään ihmisinä toisillemme, asiakkaille ja muille sidosryhmille. Viestimme aktiivisesti ja pyrimme siihen, että meille on aina helppo soittaa ja kysyä. Meillä on sisäisesti vahva keskustelun kulttuuri. Avoimella viestinnällä rakennetaan parempia työpaikkoja”, jatkaa Tomi.  

Onko työ Optirealilla pelkkää ruusuilla tanssimista?

”Ei ole. Pyrimme kuitenkin koko ajan kehittämään yritystä ja toimintatapoja henkilöstöä aidosti kuunnellen”, vahvistaa Tomi.

”Työarkea on sujuvoitettu tekemällä selkeät toimintaohjeet tavanomaisimpiin työasioihin. Olemme myös luoneet järjestelmän, joka helpottaa ja yhtenäistää dokumentaatiota. Jokapäiväinen työ on yritetty tehdä mahdollisimman järkeväksi, helpoksi ja automaattiseksi. Esimerkiksi tulostusasetusten miettiminen, sommittelu tai yleiset säädöt ovat ihan vihoviimeisiä asioita, joihin haluamme käyttää aikaa.”

Jätä avoin hakemus

Ota yhteyttä

Kysyttävää avoimista paikoista tai työkulttuuristamme? Tomi Torppa kertoo mielellään lisää toiminnastamme Helsingissä ja Tampereella. Soita tai lähetä sähköpostia matalalla kynnyksellä:

LinkedIn

Seuraa Optirealia LinkedInissä, niin pääset tutustumaan työarkeemme.